Η επιτροπή

Ο ξεσηκωμός των ελλήνων του 1821 και οι Aγωνες για εθνική ανεξαρτησία παρουσιάζουν μια παγκόσμια πρωτιά … Κατάφεραν να συνεπάρουν, κατάφεραν να συγκινήσουν,  κατάφεραν να εμπνεύσουν πολίτες κυβερνήσεις και οργανισμούς σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο …

Δεν ήταν απλά μια ακόμα εξέγερση μιας υπόδουλης φυλής απέναντι σε έναν κατακτητή , αλλά ένα πανανθρώπινο  οικουμενικό σύστημα αξιών απέναντι σ ένα βαρβαρικό έθνος. Το φως των οικουμενικών αξιών του Ελληνισμού, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης της πίστης στον Θεό, της φιλοπατρίας, της αγάπης για  την οικογένεια ήρθε και συγκρούστηκε με την οθωμανική τακτική του ευτελισμού της ανθρώπινης ζωής , των βασανιστηρίων, της προσβολής της πίστης των διωγμών του παιδομαζώματος της εξοντωτική φορολογίας. Στο πρόσωπο των εξεγερθέντων με θαυμασμό οι ξένοι έβλεπαν να ξεπροβάλουν οι άξιοι & γνήσιοι συνεχιστές ενός  ένδοξου έθνους, του έθνους των Ελλήνων !!

Στα 400 χρόνια σκλαβιάς ποτέ ο ελληνισμός δεν συμβιβάστηκε με την υποδούλωση από τους Οθωμανούς τούρκους , αντιθέτως ο μεγάλος αριθμός επαναστάσεων , η τακτική των Ελλήνων να πολεμούν στο εξωτερικό με σκοπό να έχουν επαφή με την πολεμική τέχνη και η ναυτοσύνη τους, κράτησαν σταθερή την φλόγα της ελευθέριας βαθειά μέσα τους .

Σκοπός μας είναι να τιμήσουμε την μνήμη των ηρώων μας με τρόπο που αρμόζει στην προσφορά και τα ιδεώδη τους, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην σύσταση της επιτροπής που αποτελείται από μεγάλους φορείς Ελλάδος & ομογενειακού Ελληνισμού.

Έμβλημα μας το ιερό σύμβολο με το σταυρό της φιλικής εταιρίας, πλαισιωμένο με τα λογότυπα των μελών οργανώσεων της επιτροπής .

Ομοσπονδία πατριωτικών & ορθοδόξων σωματείων : Η Ομοσπονδία πατριωτικών & ορθοδόξων σωματείων αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο συντονιστικό δευτεροβάθμιο πατριωτικό φορέα στην Ελλάδα. Τα μελή της 30+ στον αριθμό σωματεία,  βρίσκονται σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο βασίλειο . Με πληθώρα δράσεων πατριωτικού περιεχομένου  & ανάδειξης  του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή υπερασπιζόμενη τις αξίες του ελληνισμού. Συμμετείχε ενεργά στα μεγάλα εθνικά συλλαλητήρια, προχωρεί σε περιοδικές ιστορικές έντυπες εκδόσεις, διοργανώνει αθλητικά δρώμενα, ενημερωτικές εστιάσεις, κινητοποιήσεις στον δρόμο, ενέργειες πολίτικης προστασίας, στηρίζει ενεργά το εφεδρικό κίνημα, δράσεις περιφρούρησης της ελληνορθόδοξης παράδοσης μας. Αποκορύφωμα η παροχή με μεγάλο αριθμό μελών της ιδιωτικού συστήματος υγείας ώστε να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε υψηλού επιπέδου ιατρική κάλυψη. Βρίσκεται πάντα εκεί που η κάρδια ης Ελλάδας κτυπά δυνατά.

Macedonian Association of Greater  Washington  D.C. : Η Macedonian Association of Greater  Washington  αποτελεί ομογενειακό σωματείο μέλος της ομοσπονδίας Πανμακεδονικη Αμερικής που ιδρύθηκε το 1947, και εδρεύει στην Ουάσινγκτον της Αμερικής . Σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομογενειακούς οργανισμούς όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Από την αρχή της ίδρυσης της έχει διακριθεί για την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού & πνευματική εξύψωση των μελών της , εκδόσεις , προβολή του μακεδονικού ελληνισμού,  την συνεισφορά της στην οικονομική στήριξη της μητρόπολης Ελλάδος αλλά κυρίως στην έντονη δραστηριοποίηση της αναφορικά με θέματα εξωτερικής πλωτικής που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων . Η παρουσία ισχυρών μελών της και η διεισδυτικότητα τους στην αμερικανική κεντρική πολιτική σκηνή έχει προάγει στο παρελθόν σημαντικά αποτελέσματα στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων. Υπήρξε ενεργό σωματείο στην διοργάνωση και την χρηματοδότηση των συγκλονιστικών συλλαλητηρίων για την προάσπιση της Μακεδονίας μας, που έβγαλαν στους δρόμους εκατομμύρια Ελλήνων σε Ελλάδα & εξωτερικό .

Όμιλος  Φουστανελοφόρων Νομού Αττικής : Ο όμιλος φουστανελοφόρων Νομού Αττικής έχει ως σκοπό, την  διαφύλαξη κ μεταλαμπάδευση των αρχών και του ήθους των ηρώων και των μαρτύρων που συνετέλεσαν στην εθνική παλιγγενεσία του 1821 . Ο όμιλος αποτελείται από έναν ικανό αριθμό μελών που με πίστη στους καταστατικούς σκοπούς και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος στέκεται επάξια στο ελληνικό πνεύμα και στα ελληνικά ιδεώδη.

Εκπολιτιστικός σύλλογος Πανδουρίδες : Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στις 8 του Σεπτέμβρη 2016. Ανοίξαμε ένα παράθυρο στον κόσμο της παράδοσης με σκοπό ο Σύλλογός μας να διατηρήσει τα λαογραφικά στοιχεία, τον παραδοσιακό χορό. τα ήθη, τα έθιμα, τη μουσική και τη γλώσσα που συνθέτουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Οι δράσεις μας είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των δεσμών και των θεσμών.

Πετύχαμε τη διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης και την καλλιέργεια σχέσεων μεταξύ των μελών μας καθώς επίσης και την ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου μας, όπως πχ η παρουσίαση της πολυδράσης “Από το Πέρασμα του χτες στο Πέραμα του σήμερα”.

Η ψυχαγωγία των μελών μας σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του πνεύματος μας οδήγησε να αναπτυχθούμε δημιουργώντας :
Τμήματα παραδοσιακού χορού
Τμήμα θεατρικής ομάδας
Τμήμα παραδοσιακών χειροτεχνικών κατασκευών
Τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων
Τμήμα κατασκευής παραδοσιακών φορεσιών
Προγραμματίζουμε σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821 με αρκετή σοβαρότητα και βαρύτητα.

Οι πολύπλευρες δράσεις μας ωφέλησαν εμάς αλλά και ολόκληρη την πόλη μας με την αναβίωση δρώμενων που έφεραν μνήμες στους παλιούς και έγιναν γνωστά στους νέους.

Επιτροπή απογόνων αγωνιστών 1821 : Πρόκειται για συντονιστικό απογόνων ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας και ύστερης περιόδου με σκοπό να επισημοποιήσουν την υψηλού συμβολισμού συμμέτοχη τους στον κορυφαίο αυτό εθνικό εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν ιστορικές οικογένειες  που πρόσφεραν τα μέγιστα για μια Ελλάδα ελεύθερη. Καθήκον τους η προάσπιση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης .

Ένωση Ελλήνων πολιτών για την Μακεδονία : H «Ένωση Ελλήνων πολιτών για την Μακεδονία» αποτελεί συλλογικότητα που ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανάδειξη της μιας και μοναδικής Μακεδονίας παράλληλα με την προσπάθεια ακύρωσης της συνθήκης των Πρεσπων. Λειτούργει κάτω από την προστασία του Άρθρο 12: (Δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι) σύμφωνα με το οποιο «Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια.» Διοικείται από συντονιστική επιτροπή που με δημοκρατικό τρόπο λαμβάνει αποφάσεις εκφράζοντα την βούληση των μελών της. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εθνικές , κοινωνικές & πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξωτερικεύοντας την ενεργή βούληση των μελών της για δράση.

.

.

Υποστηρικτές:

υ