11 Φεβρουαρίου 1827: Υπό την προεδρεία του Γ. Σισίνη αρχίζει τις συνεδριάσεις της στην Ερμιόνη η Γ΄ Εθνοσυνέλευση.

Ο ρ κ ί ζ ο μ α ι ενώπιον του Υψίστου Θεού, της ιεράς ημών Θρησκείας και της Πατρίδος, μήτε να προβάλω μήτε να ψηφίσω τι εναντίον των συμφερόντων του Έθνους, κινούμενος από ιδιοτέλειαν ή πάθος και να μη αποβλέπω εις πρόσωπον και να μη παραβλέπω το νόμιμον και το δίκαιον.

(Όρκος εθνοσυνέλευσης )

Στις 11 Φεβρουάριου επίσημα ξεκινά της εργασίες της η εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης υπο την προεδρεία του Γεωργίου Σισίνη , γραμματέα τον Νικόλαο Σπηλιάδη & Βοηθούς Γραμματείας Μιχάλη Οικονόμου & Γεώργιο Χρυσίδη. Σε αυτήν κατόπιν πρόσκλησης του Κολοκοτρώνη λαμβάνουν μέρος τα 2/3 των πληρεξούσιων της Επιδαύρου. Προς χάρη της εθνικής ενότητας μεταφέρεται σύντομα στην Τροιζήνα.

Κύρια ψηφίσματα της αποτέλεσαν

Ψήφισμα Β΄ (16 Μαρτίου) : αποκατάσταση του Δημ. Υψηλάντη.

Ψήφισμα Ε΄ (27 Μαρτίου) : ανάληψη του Λόρδου Κοχραν ως αρχιναυάρχου.

Ψήφισμα ΣΤ΄ (3 Απριλίου) : Ο κόμης Ιωάννη Καποδίστριας εκλέγεται Κυβερνήτης της Ελλάδος.

Ψήφισμα Ζ΄ (3 Απριλίου) : Ο Ριχάρδος Τσουρτς διορίζεται Αρχιστράτηγο του στρατού ξηράς.

Ψήφισμα Θ΄ (5 Απριλίου) : «Διορίζεται επιτροπή αποτελούμενη από τους κυρίως Γ. Μαυρομιχαλη, Ιω. Νάκο και Ι. Μαρκή Μιλαήτη, με το όνομα Η Αντικυβερνητική της Ελλάδος Επιτροπή.

Ψήφισμα ΙΒ΄ (8 Απριλίου) : το ελληνικό έθνος δέχεται δάνειο με εγγύηση τις εθνικες γαιες.

Ψήφισμα ΙΕ΄ (1η Μαΐου) : Το αυτό Πολίτευμα, υπό τ΄ όνομα Πολιτικό Σύνταγμα της Ελλάδος αναγνωριζόμενο εφεξής, αφιερούται εις την πιστιν της Βουλής, του Κυβερνήτου και του Δικανικού, δια να διατηρήται εν ακριβεία- αφιερούται εις την εύνοιαν των λαών και εις τον πατριωτισμόν παντός Έλληνος, δια να ενεργήται καθ΄ όλην την έκτασιν.»

Ψήφισμα ΙΗ΄ (4 Μαΐου) : Η πόλη του Ναυπλίου διορίζεται εδρα της Κυβερνήσεως και της Βουλής»